Datalogging


Datalogging

WV Technics is specialist in het meten en registreren van onder andere Temperatuur en Relatieve Vochtigheid.

Het uitlezen van de loggers kan op verschillende manieren, zoals via USB, Wifi, LAN, LoRa, 2G/4G of Bluetooth.

Het bekijken van de metingen kan lokaal of in een Cloud omgeving. Meldingen van overschrijding van een ingestelde temperatuur kan via SMS, e-mail, pushbericht of zichtbaar / hoorbaar alarm.

De toepassingen zijn eindeloos, maar overal toepasbaar waar het belangrijk is om temperatuur te bewaken en te registreren.

ConnectiviteitOnze dataloggers ondersteunen verschillende protocollen om lokaal uitgelezen te kunnen worden of om een verbinding te maken met het internet, zodat metingen bekeken kunnen worden in de Cloud.

Internet of things

Veel van onze dataloggers zijn te verbinden met het internet via bijvoorbeeld Wifi, LoRa of GSM.

Alle metingen worden veilig opgeslagen in de Cloud en kunnen daar bekeken worden. Van systemen die bestaan uit een aantal sensoren tot systemen die bestaan uit honderden sensoren die wereldwijd geplaatst zijn. Alles eenvoudig te bekijken op PC, telefoon of tablet. Ook het aanpassen van settings kan op afstand.

Toepassingen

Onze dataloggers worden overal gebruikt waar het belangrijk om temperatuur en/of luchtvochtigheid te meten. Hieronder staan een aantal voorbeelden hoe onze dataloggers toegepast worden. Echter zijn er nog heel veel meer toepassingen denkbaar.

T

Opslag Vaccins en medicijnen

Het bewaken van temperatuur bij de opslag van vaccins of medicijnen is belangrijk. Als de temperatuur te hoog of te laag is, kan dat gevolgen hebben voor de werking en dus zullen deze vaccins of medicijnen vernietigd moeten worden.

Onze Wifi-dataloggers meten de temperatuur tijdens opslag en geven een signaal als ingestelde alarmgrenzen overschreden worden.

De Wifi-loggers zijn makkelijk in te stellen en maken gebruik van het eigen Wifi-netwerk.

Data wordt encrypted en veilig opgeslagen in de Cloud. Of het nu gaat om één meetpunt of honderden meetpunten, data is eenvoudig en in realtime te bekijken. Ook het verloop van temperatuur in de tijd is te bekijken, zodat aangetoond kan worden dat temperatuur altijd binnen de grenzen is geweest.

Indien gewenst, kunnen de loggers gekalibreerd geleverd worden.


Opslag voedsel

Onze dataloggers worden gebruikt in situaties waar voedsel opgeslagen wordt, bijvoorbeeld in koelcellen, koelkasten, vitrines, transport, enzovoort.

Als temperatuur te hoog of te laag is, dan heeft dat invloed op de kwaliteit. In het slechtse geval zal het voedsel weggegooid moeten worden.

Door een goede bewaking van temperatuur door middel van de Wireless Alert kan dat eenvoudig voorkomen worden.

De Wireless Alert is er in verschillende uitvoeringen, zoals:

  • met interne temperatuur senor
  • met externe temperatuur sensor (probe)
  • interne sensor voor temperatuur en luchtvochigheid
  • magneetcontact (voor bewaking of deur van koelkast is gesloten bijvoorbeeld)
  • waterlekdetectie

De Wireless Alert is draadloos en wordt aangemeld op het eigen Wifi-netwerk. Bij alarm, wordt er een e-mail gestuurd, zodat actie ondernomen kan worden.


SensGuard


Meten temperatuur kas of magazijn

Voor het meten van temperatuur of temperatuur en luchtvochtigheid in een kas of magazijn kan gebruikt gemaakt worden van het SensGuard systeem van SensMax.

Het voordeel van dit systeem is dat sensoren draadloos aangemeld worden op een gateway die weer verbonden wordt met de router. Er is geen Wifi netwerk nodig om de sensoren uit te kunnen lezen. Levensduur van de batterij is 5 jaar.

Er kunnen tot 200 sensoren aangemeld worden op de gateway op een afstand van maximaal 150 meter. De prijs van sensoren is gunstig, waardoor ook grote systemen betaalbaar zijn.

De metingen zijn te bekijken in de SensGuard Cloud.

Werking sensguardMaximaal 200 sensoren kunnen aangemeld worden op de SensGuard gateway. Afstand tussen sensoren en gateway kan maximaal 150 meter zijn. De gateway wordt bedraad aangesloten op de router waarna de metingen in de SensGuard cloud te bekijken zijn. Ideaal voor situaties waar veel sensoren geplaatst moeten worden, maar waarbij het Wifi signaal niet overal sterk is.

Museum

Het bewaken van temperatuur en luchtvochtigheid in een museum is belangrijk voor de conditie van de collectie. Met onze dataloggers kunnen we altijd een oplossing bieden hiervoor.


Tempmate


Transport

Soms is het noodzakelijk om de temperatuur / luchtvochtigheid te meten tijdens transport. Het meest eenvoudig gaat dat door een USB logger te gebruiken en deze bij aankomst van de goederen uit te lezen zodat gecontroleerd kan worden of de temperatuur en/of luchtvochtigheid volgens afspraak is geweest.

Realtime monitoren is ook mogelijk. Zelfs inclusief locatie waar de logger zich bevindt als dat nodig is.