3D klantentellers3D klantentellers

De 3D klantentellers zijn op dit moment de meest toegepaste tellers. Het zijn behoorlijk nauwkeurige tellers en zijn zeer breed inzetbaar. In de retail worden de tellers ingezet om het aantal bezoekers te tellen van een winkel. Tellingen kunnen vervolgens per winkel in verschillende dashboards en rapportages bekeken worden.

Andere toepassingen zijn bijvoorbeeld bibliotheken of musea. Ook hier worden ze toegepast om het aantal bezoekers te registreren, maar ook om bijvoorbeeld om de doorstroming in een museum te kunnen monitoren. Als er in een bepaalde zaal van een museum te veel bezoekers zijn, kunnen bezoekers naar een andere zaal geleid worden zodat het aantal bezoekers over het museum beter verspreid zijn.

Het tellen van het aantal bezoekers kan met diverse technieken, maar het tellen met een 3D klantenteller is een van de meest nauwkeurige technieken.


Werking 3d Tellers

Een 3D teller is eigenlijk een camera met 2 lenzen, waardoor er vanuit 2 hoeken gekeken kan worden en waardoor vormen herkent kunnen worden. Door middel van diverse algoritmes in de camera, kan de camera bepalen of een vorm een persoon is. Een schaduw zou door een ander soort teller ook als persoon herkend kunnen worden. Echter is dit een vlak en een 3D teller herkent vormen.

Door deze 3D techniek, zijn 3D tellers een van de meest nauwkeurige tellers die er te verkrijgen zijn. Daarnaast kunnen er nog veel extra instellingen gemaakt worden. Zo kan er een filterzone ingesteld worden zodat mensen die steeds in- en uitlopen niet steeds geteld worden. Via een devicemanager kunnen we ook op afstand instellingen aanpassen en controleren of de teller optimaal is ingesteld.

Doordat de 3D tellers van afstand te benaderen zijn, is het zelfs mogelijk dat de teller in eigen beheer geplaatst wordt. Wij leveren de teller dan plug and play aan en zodra de teller aangesloten is, kunnen wij deze verder instellen. Dat scheelt dan weer in de installatiekosten.


Op afstand kunnen wij de teller volledig instellen. Op de teller zit een kalibratie-functie die zodra geactiveerd, bepaald hoe hoog de teller hangt. Dan plaatsen we de tellijnen. Gewoonlijk is dat een lijn voor in en een lijn voor uit. We kunnen deze om de draaiing van een deur heen leggen, zodat deurbeweginging geen invloed kunnen hebben. Verder kunnen we een filterzone instellen. Deze zorgt ervoor dat als mensen onder de telcamera blijven bewegen, zij niet steeds opnieuw geteld worden.

personeel uitsluiten van telling

Een opmerking die wij vaak horen, is dat personeel ook geteld wordt als zij door de doorgang gaan. Zeker in winkels met weinig bezoekers, kunnen deze tellingen een vertekening laten zien in de tellingen. Nu kan daar een correctie op gemaakt worden in de rapportages, maar vaak wordt daarvoor een percentage genomen, maar dat is niet hoe dat het werkelijk zal zijn.

Er is nu een oplossing: personeel draagt een tag. De teller herkent dat er een personeelslid onder de teller loopt en er vindt dan geen telling plaats. Deze functie is niet op iedere teller leverbaar. Informeer naar de mogelijkheden.

Mondmasker detectie

Op een enkele teller is het op dit moment zelfs al mogelijk deze uit te breiden met een functie waarbij de teller ziet of iemand een mondkapje draagt. Indien iemand geen mondkapje draagt, kan een push alert verstuurd worden.

Brickstream 3D

Een veel toegepaste 3D teller is de Brickstream 3D teller. Deze teller heeft een aantal voordelen:

Volledig Plug-and-Play leverbaar, waardoor de installatie eenvoudig is. Zodra aangesloten, kunnen wij de teller op afstand benaderen en verder instellen.

Telt in verschillende omstandigheden nauwkeurig, zoals bijvoorbeeld bij zwak of fel licht, binnen of buiten en zowel bij hoge of lage montage. Maximale montagehoogte tot 14 meter.

XOVIS 3D teller

De Xovis tellers worden ook veel toegepast en zijn ook zeer nauwkeurig. De Xovis tellers heeft de volgende functies: people counting, people tracking, maar ook Wifi/BT tracking. Verder ook de mogelijkheid van gender indentificatie, mondmasker detectie en het uitsluiten van personeel.

De Xovis tellers kunnen binnen een groot gebied detecteren waardoor deze tellers heel geschikt zijn voor people tracking.

De Xovis tellers zijn ook volledig plug-and-play leverbaar.

Er zijn diverse types leverbaar. Afhankelijk van montagehoogte en situatie waar de teller geplaatst wordt, biedt Xovis altijd een passende oplossing.