Technieken

Er zijn diverse technieken om het aantal bezoekers te meten. We onderscheiden in hoofdlijn horizontale meting en verticale meting. Bij horizontale meting worden aan beide zijden van de doorgang een sensor geplaatst. Zodra iemand tussen de sensoren loopt, vindt er een telling plaats. Bij verticale telling wordt de sensor boven de doorgang gemonteerd. Als iemand onder de doorgang loopt, vindt er een telling plaats.

Welke techniek toegepast wordt, is afhankelijk van de situatie. Wij kunnen u daar verder in adviseren.


Horizontale meting

Bij horizontale meting worden sensoren aan beide zijden van een doorgang geplaatst en zodra iemand tussen de sensoren loopt, vindt er een telling plaats. Horizontale meting komt nog steeds veel voor. Vaak ook omdat de installatie eenvoudig is als het gaat om draadloze systemen. Vaak zijn sensoren batterijgevoed. Meer informatie over de horizontale meting vindt u hier.


3D Klantenteller

De 3D klantentellers gelden op dit moment als de meest nauwkeuige telsystemen. Op beeld worden tellijnen ingesteld. Op het moment dat iemand de tellijn passeert, vindt er een telling plaats. Door de 3D techniek, herkent de teller een persoon als een persoon (3D) en niet als een vlak (2D). Deze tellers hebben dan ook geen invloed van schaduwwerking en zijn daarom zeer nauwkeurig, mede door de vele instellingen die gemaakt kunnen worden.


De 3D teller kan onderscheid maken tussen kinderen en volwassenen doordat een hoogte ingesteld kan worden waar vanaf geteld moet worden. Verder kunnen filterzones ingesteld worden om te voorkomen dat mensen die op en neer blijven lopen steeds geteld worden.

Hieronder staat een video van de Brickstream 3D Gen2 peoplecounter. Deze teller passen wij steeds vaker toe. Voordeel van deze teller is dat wij deze op afstand kunnen benaderen. Mochten instellingen aangepast moeten worden, dan hoeft er geen monteur naar toe.