3D klantentellers3D klantentellers

De 3D klantentellers zijn op dit moment de meest toegepaste tellers. Het zijn behoorlijk nauwkeurige tellers en zijn zeer breed inzetbaar. In de retail worden de tellers ingezet om het aantal bezoekers te tellen van een winkel. Tellingen kunnen vervolgens per winkel in verschillende dashboards en rapportages bekeken worden.

Andere toepassingen zijn bijvoorbeeld bibliotheken of musea. Ook hier worden ze toegepast om het aantal bezoekers te registreren, maar ook om bijvoorbeeld om de doorstroming in een museum te kunnen monitoren. Als er in een bepaalde zaal van een museum te veel bezoekers zijn, kunnen bezoekers naar een andere zaal geleid worden zodat het aantal bezoekers over het museum beter verspreid zijn.

Het tellen van het aantal bezoekers kan met diverse technieken, maar het tellen met een 3D klantenteller is een van de meest nauwkeurige technieken.

Werking 3d Tellers

Een 3D teller is eigenlijk een camera met 2 lenzen, waardoor er vanuit 2 hoeken gekeken kan worden en waardoor vormen herkent kunnen worden. Door middel van diverse algoritmes in de camera, kan de camera bepalen of een vorm een persoon is. Een schaduw zou door een ander soort teller ook als persoon herkend kunnen worden. Echter is dit een vlak en een 3D teller herkent vormen.

Door deze 3D techniek, zijn 3D tellers een van de meest nauwkeurige tellers die er te verkrijgen zijn. Daarnaast kunnen er nog veel extra instellingen gemaakt worden. Zo kan er een filterzone ingesteld worden zodat mensen die steeds in- en uitlopen niet steeds geteld worden. Via een devicemanager kunnen we ook op afstand instellingen aanpassen en controleren of de teller optimaal is ingesteld.