Anoniem bezoekers tellen

Van de week las ik dat het aantal bezoekers in de winkelstraten opnieuw is gedaald met gemiddeld 1,7%. Meestal worden dit soort tellingen in winkelstraten gedaan door middel van Wifi-telling. Op verschillende plekken in de stad zijn sensoren geplaatst die het MAC-adres van een telefoon oppikken. Het MAC-adres wordt vervolgens versleuteld in verband met privacy.

Toch is er steeds vaker kritiek te horen op deze manier van meten. Mensen vinden het geen fijn idee dat hun telefoon gebruikt wordt voor dit soort tellingen. Het MAC-adres is een unieke cijfercode die hoort bij een telefoon. Dit is priv├ę-informatie die niet opgeslagen of gedeeld mag worden. Bij Wifi-telling wordt het MAC-adres wel versleuteld, maar mensen blijven er een onbehaaglijk gevoel bij houden.

Wifi-tracking

Naast het tellen op basis van Wifi, bestaat er ook Wifi-tracking. Op basis van het MAC-adres kunnen mensen dan gevolgd worden. Zo kan bijvoorbeeld bepaald worden hoelang mensen in een bepaald winkelgebied verblijven of welke route zij lopen. Veel gemeentes zijn hier echter mee gestopt vanwege de privacy.

Andere technologie├źn

Het meten van bezoekersaantallen geeft gemeentes en winkelcentra inzicht en dat is belangrijk. WV Technics levert tellers waarmee volledig anoniem betrouwbare metingen verricht kunnen worden.

Time of flight: dit is een nieuwe en geavanceerde technologie voor personentelling en werkt op basis van infrarood licht dat uitgestraald wordt door een sensor en de hoeveelheid infrarood licht die weer teruggekaatst wordt. Deze technologie zorgt voor een zeer nauwkeurige telling die ook nog eens volledig anoniem is.

Duidelijke raportages

Data wordt pas bruikbaar als deze leesbaar gerapporteerd wordt in onze duidelijke raportages en dashboards. Krijg inzicht in tellingen per uur, dag, week, maand of jaar en vergelijk periodes. In onze raportages kunnen wij ook het weer opnemen naast de tellingen voor nog betere inzichten.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor anonieme betrouwbare tellingen. Neem daarvoor contact op met ons via info@wvtechnics.nl of 076-560 27 87.