Buitenmeting

WV Technics levert tellers om inzicht te krijgen in het aantal bezoekers van winkelgebieden, wandelpaden, parken, kinderboerderijen, golfclubs en overal waar buiten gemeten moet worden.

Vaak is er in buitengebieden geen stroomvoorziening en worden er draadloze (batterijgevoede) tellers gebruikt. Wij leveren diverse varianten:

  • Tellers waarbij telstand van display is af te lezen
  • Tellers die via USB uitgelezen worden en waarbij de data op software op PC is te bekijken
  • Automatisch uitgelezen telsystemen, waarbij sensoren binnen het bereik liggen van de uitleesunit (die op stroom / netwerk is aangesloten). Tellingen kunnen dan via de Cloud bekeken worden.
  • In winkelgebieden wordt vaak met slimme camera’s geteld.

Voorbeelden

Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht maakt gebruik van het SensMax telsysteem, waarbij op 6 verschillende punten gemeten wordt. De sensoren die bij deze punten geplaatst zijn, staan draadloos in verbinding met een datacollector in het kantoor. Deze datacollector verzamelt alle tellingen van de sensoren en zorgt ervoor dat de tellingen in de Cloud bekeken kunnen worden.

Bij Natuurcentrum Gorinchem hebben wij aan de voor- en achteringang sensoren geplaatst die met een USB-datacollector uitgelezen worden. De datacollector wordt gericht op de sensor, waarna de data ingelezen wordt. Door de datacollector via USB aan te sluiten op de PC, wordt de data in de software geladen en kunnen de tellingen in diverse grafieken en tabellen bekeken worden of geëxporteerd worden naar pdf of Excel.

In het winkelcentrum van Veghel meten wij het aantal bezoekers met slimme camera’s. Deze tellen hoeveel bezoekers het winkelcentrum inlopen of uitlopen.

Het centrum van Veghel heeft een impuls gekregen door nieuwe technische ontwikkelingen van bedrijven als Philips. Met licht, geluid en beplanting wordt een uitnodigende sfeer gecreëerd. Maar heeft dat ook invloed gehad op de bezoekersaantallen?

Door toepassing van onze tellers, is dat inzichtelijk gemaakt.

Saar-Hunsrück-Steig (foto boven aan de pagina). Langs diverse wandelpaden zijn draadloze tellers geplaatst, waarbij de telstand van het display is af te lezen.