Projecten

De nieuwbouw van Het Naturalis in Leiden is sinds kort weer geopend. In dit bijzondere gebouw, heeft WV Technics voor iedere zaal een teller mogen leveren, zodat inzicht verkregen wordt in de bezoekersaantallen. Maar ook in hoe de bezoekers zich door het gebouw bewegen. Worden alle zalen evengoed bezocht? Worden bepaalde tijdelijke tentoonstellingen naar verwachting bezocht? Wanneer zijn de piekdagen en/of piektijden?

Naast de functionaliteit, was het design van de teller een belangrijk punt. Deze mocht zo min mogelijk opvallen en vandaar dat wij de tellers in kleur geleverd hebben. 

Vanaf 7 september 2019 is in het Design Museum Den Bosch een tentoonstelling ‘Design van het Derde Rijk’ te zien. Met de Volkswagen Kever, de Olympische Spelen van 1936 , de swastika en andere belangrijke stukken. De tentoonstelling toont de grote bijdrage van vormgeving aan de verspreiding en ontwikkeling van de kwaadaardige nazi-ideologie. Een tentoonstelling die veel bezoekers belooft te trekken. Hoeveel? Meten is weten en daarom is gekozen voor een bezoekerstelsysteem van WV Technics.

Bij de Auping Plaza’s in Nederland en Duitsland hebben wij tellers geplaatst zodat zij inzicht krijgen in het aantal bezoekers. Maar ook om inzicht te krijgen of commerciële acties het gewenste effect hebben op de bezoekersaantallen en op de omzet. Auping is al jarenlang een zeer gewaardeerde klant!

Bij Fietsenwinkel.nl in Nederland en Denemarken zijn 3D tellers geplaatst. Deze tellers zijn zeer nauwkeurig omdat personen ook geteld worden als zij dicht bij elkaar lopen. Dit doordat meting vanuit 2 hoeken plaats vindt. Bovendien is ook de hoogte in te stellen waar vanaf een telling mag plaats vinden. En juist dit is bij Fietsenwinkel.nl van belang, omdat mensen vaak met een fiets naar binnen / buiten gaan voor een proefrit. De fiets mag daarbij niet geteld worden en dat is instelbaar. Op die manier zijn kinderen bijvoorbeeld ook van telling uit te sluiten.

Bij Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht, hebben wij draadloze sensoren van SensMax geplaatst. Deze worden uitgelezen door een centrale unit die alle sensoren uitlezen, de tellingen opslaat en doorstuurt naar de software in de cloud. Tellingen kunnen daar bekeken worden in tabel en diverse grafieken. Het unieke van het SensMax systeem is dat de sensoren draadloos communiceren met de centrale unit over een afstand van maximaal 800 meter (open veld), zonder dat er signaalversterkers nodig zijn.